...

Pasztet z soczewicy

Produkty:
3 puszki soczewicy COPPOLA
4 łyżki oliwy BASSO SANSA
sól morska CUOR DI MARE
3 jajka
500g marchewki
1 cebula
3 ząbki czosnku
1 łyżka słodkiej papryki
2 łyżki kurkumy
1 łyżka kminu rzymskiego
1łyżka curry
1 łyżki ostrej papryki
2 łyżki oregano
świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:
Na patelni rozgrzej lekko oliwę BASSO SANSA i podsmaż kolejno. Posiekany czosnek i cebulę, dodaj startą marchew i smaż przez ok. 10 minut. Dodaj przyprawy i odcedzone 3 puszki soczewicy COPPOLA.  Dopraw do smaku solą morską CUOR DI MARE i świeżo mielonym pieprzem. Zostaw do wystygnięcia. Następnie dodaj 3 jajka wymieszaj dokładnie razem.
Całość wyłóż do blaszki (keksówki) wyłożoną papierem do pieczenia.
Piecz przez ok. 1 godzinę w temperaturze 180C.

Smacznego!