Cytrynowy makaron Carazita

Porcja na 2 osoby.

Produkty:
400g makaronu Tagliolini al Limone CARAZITA
2 łyżki soku z cytryn sycylijskich BASSO
sól morska CUOR DI MARE
świeżo mielony pieprz
starta skórka z połowy cytryny
100g masła
parmezan
natka pietruszki

Przygotowanie:

1. Makaron Tagliolini al Limone CARAZITA ugotuj w osolonej wodzie i odcedź na sito.
2. Na patelni roztop masło, dodaj tartą skórkę z cytryny i podgrzewaj na małym ogniu by aromaty się uwolniły ale masło się nie spaliło.
3. Dodaj ugotowany wcześniej makaron CARAZITA, dopraw do smaku solą morską CUOR DI MARE i świeżo mielonym pieprzem.
4. Gotowe danie posyp tartym parmezanem i posiekaną natka pietruszki.

Smacznego!

KUP PRODUKTY: