Deser mascarpone z kremem figowym Nefeli

Produkty:

100g kemu figowego NEFELI
2 łyżki cukru trzcinowego z MAURITIUSA
200g serka mascarpone
200g śmietany 30%
100g kruchych ciasteczek
świeża mięta (do dekoracji)

Przygotowanie:

  1. Mocno schłodzoną śmietanę ubij „na sztywno”, dodając około 2 łyżki cukru trzcinowego z MAURITIUSA pod koniec procesu ubijania. Ubijaj, aż cukier się rozpuści.
  2. Wlej serek mascarpone i kontynuuj ubijanie przez minutę, aż składniki się połączą, a masa stanie się puszysta.
  3. Na dno pucharków dodaj jedną łyżką pokruszonych kruchych ciasteczek, umieść warstwę przygotowanego kremu mascarpone, a na wierzchu dodaj łyżkę kremu figowego NEFELI.
  4. Posyp pozostałą ilością pokruszonych kruchych ciasteczek i udekoruj miętą. Dla urozmaicenia smaku możesz dodać ulubione owoce, na przykład borówki.

Smacznego!

KUP PRODUKTY: