...

Dyniowe penne

Produkty:
400g makaronu penne DIVELLA
40ml oliwy z dyni FANDLER
50g soli morskiej CUOR DI MARE
400g dyni
1szt czerwonej cebuli
1 główka czosnku
świeżo mielony pieprz
natka pietruszki




 

Przygotowanie:
Makaron DIVELLA gotuj przez 8 minut w osolonej wodzie i przelej na sito.
Dynie oczyść, usuwając pestki i pokrój w mniejsze kawałki.
Cebule obierz i pokrój, a czosnek przekrój na pół.
Pokrojone składniki przełóż na blaszkę, skrop delikatnie oliwą BASSO i dopraw solą morską CUOR DI MARE i świeżo mielonym pieprzem. Wymieszaj razem i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Piecz przez 30 minut w temperaturze 220C.
Upieczony czosnek obierz ze skóry i razem z warzywami zblenduj na gładką masę.
(jak masa będzie zbyt gęsta, dolej trochę wody)
Uzyskany sos połącz z ugotowanym makaronem DIVELLA, dodaj pokrojoną natkę pietruszki.