Fusilli z kurczakiem i warzywami

Produkty:

400g makaronu fisilli CORTICELLA
200g czerwonej ciecierzycy COPPOLA
100ml oliwy extra vergine BASSO
1 czerwona cebula
1 cukinia
1 czerwona papryka
4 ząbki czosnku
400g piersi z kurczaka
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka czerwonego curry
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka czerwonej papryki
 Rukola  (do ozdoby)
świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:

1.Makaron fusilli CORTICELLA, ugotuj według instrukcji na opakowaniu i odcedź na sito.

2.Pierś z kurczaka pokrój w większą kostkę, dodaj 50ml oliwy extra vergine BASSO i przyprawy (sól, curry, tymianek, czerwona papryka, pieprz) wymieszaj razem i odstaw do lodówki na 30 minut.

3.Czerwoną cebulę i czosnek drobno posiekaj, a cukinie pokrój w pół plastry.

4.Na pozostałej części oliwy BASSO podsmaż delikatnie zamarynowanego kurczaka i dodawaj kolejno warzywa.

5.Na koniec smażenia, dodaj 200g odsączonej czerwonej soczewicy COPPOLA i przygotowany wcześniej makaron CORTICELLA.

6.Dopraw do smaku, solą morską CUOR DI MARE i świeżo mielonym pieprzem.

Gotowe danie podawaj z rukolą.


Smacznego!