Produkty:
400g makaronu fisilli CORTICELLA
200g czerwonej ciecierzycy COPPOLA
100ml oliwy extra vergine BASSO
1 czerwona cebula
1 cukinia
1 czerwona papryka
4 ząbki czosnku
400g piersi z kurczaka
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka czerwonego curry
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka czerwonej papryki
Rukola (do ozdoby)
świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
1.Makaron fusilli CORTICELLA, ugotuj według instrukcji na opakowaniu i odcedź na sito.
2.Pierś z kurczaka pokrój w większą kostkę, dodaj 50ml oliwy extra vergine BASSO i przyprawy (sól, curry, tymianek, czerwona papryka, pieprz) wymieszaj razem i odstaw do lodówki na 30 minut.
3.Czerwoną cebulę i czosnek drobno posiekaj, a cukinie pokrój w pół plastry.
4.Na pozostałej części oliwy BASSO podsmaż delikatnie zamarynowanego kurczaka i dodawaj kolejno warzywa.
5.Na koniec smażenia, dodaj 200g odsączonej czerwonej soczewicy COPPOLA i przygotowany wcześniej makaron CORTICELLA.
6.Dopraw do smaku, solą morską CUOR DI MARE i świeżo mielonym pieprzem.
Gotowe danie podawaj z rukolą.
Smacznego!
-
Makaron Świder Fusilli 500 g Corticella6.69 zł
-
Soczewica 400g Coppola5.39 zł
-
Promocja Produkt w promocjiOliwa z oliwek extra virgin z pierwszego tłoczenia 0,5 l Basso
47.69 złOriginal price was: 47.69 zł.38.15 złCurrent price is: 38.15 zł.Poprzednia najniższa cena: 38.15 zł.