Porcja na 4 osoby.
Produkty:
1 słoik bruschetty ze świeżymi pomidorami LE PEPE
200g karczochów D`AMICO
200g tartego sera mozzarella
200g wędzonej szynki (opcjonalnie)
4 placki tortilli
Przygotowanie:
1. Rozłóż tortille na blacie i z jednej strony przetnij są do połowy.
2. Następnie podziel ją optycznie na 4 części i na każdą z nich ułóż kolejno składniki.
3. Po czym złóż tortille w trójkąt i grilluj*, aż placek zrobi się chrupiący, a ser się rozpuści.
4. Podawaj z sosem salsa.
** jak nie masz grilla elektrycznego, z powodzeniem możesz zapiec tortille w piekarniku, w tym celu rozgrzej go do 200 C i zapiekaj ok. 8 minut.
Przepis na sos.
Składniki:
1/2 niewielkiej białej cebuli
2 ząbki czosnku
1 średnia papryczka jalapeno
1 puszka pomidorów pelati COPPOLA
sok z połowy limonki
pół łyżeczki soli
2 łyżki siekanej, świeżej kolendry
Przygotowanie sosu:
Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Z papryczki usunąć nasiona, drobno posiekać. Pomidory drobno pokroić, połączyć z cebulą i czosnkiem. Salsę przyprawić solą i sokiem z limonki, na koniec dodać drobno posiekaną kolendrę.
Smacznego!
KUP PRODUKTY:
- Pomidory Pelati 400g Coppola7.69 zł
- Promocja Produkt w promocjiKarczochy alla Rustica w oleju słonecznikowym 280g D’Amico
18.09 złOriginal price was: 18.09 zł.14.45 złCurrent price is: 14.45 zł.Poprzednia najniższa cena: 14.45 zł.
- Bruschetta – Warzywa ze świeżymi pomidorami 180 g Le Pepe10.59 zł