Grillowana tortilla

Porcja na 4 osoby.

Produkty:
1 słoik bruschetty ze świeżymi pomidorami LE PEPE
200g karczochów D`AMICO
200g tartego sera mozzarella
200g wędzonej szynki (opcjonalnie)
4 placki tortilli

Przygotowanie:

1. Rozłóż tortille na blacie i z jednej strony przetnij są do połowy.
2. Następnie podziel ją optycznie na 4 części i na każdą z nich ułóż kolejno składniki.
3. Po czym złóż tortille w trójkąt i grilluj*, aż placek zrobi się chrupiący, a ser się rozpuści.
4. Podawaj z sosem salsa.

** jak nie masz grilla elektrycznego, z powodzeniem możesz zapiec tortille w piekarniku, w tym celu rozgrzej go do 200 C i zapiekaj ok. 8 minut.

Przepis na sos.

Składniki:
1/2 niewielkiej białej cebuli
2 ząbki czosnku
1 średnia papryczka jalapeno
1 puszka pomidorów pelati COPPOLA
sok z połowy limonki
pół łyżeczki soli
2 łyżki siekanej, świeżej kolendry

Przygotowanie sosu:

Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Z papryczki usunąć nasiona, drobno posiekać. Pomidory drobno pokroić, połączyć z cebulą i czosnkiem. Salsę przyprawić solą i sokiem z limonki, na koniec dodać drobno posiekaną kolendrę.

Smacznego!

KUP PRODUKTY: