Porcja na 4 osoby
Produkty:
400g makaronu DELVERDE MUSZLA
800g pomidorów z ziołami COPPOLA
2 łyżki oliwy BASSO SANSA
sól morska CUOR DI MARE
świeżo mielony pieprz
500g mięsa mielonego (wołowe)
1 cebula
3-4 ząbki czosnku
świeża bazylia
parmezan
Przygotowanie:
- Ugotuj muszlę makaronu DEVERDE w osolonej wodzie, tak aby była al dente, a następnie odcedź na sitku.
- Na patelnię wlej oliwę BASSO SANSA i lekko rozgrzej. Podsmaż pokrojoną w kosteczkę cebulę i czosnek. Dodaj mieloną wołowinę i dus razem, aż mięso będzie miękkie.
- Dopraw do smaku solą morską CUOR DI MARE, świeżo mielonym pieprzem, i dodaj 1 puszkę pomidorów z ziołami COPPOLA. Gotuj na małym ogniu, aby nadmiar wody wyparował, a sos zgęstniał. Na koniec dodaj posiekaną świeżą bazylię.
- Nafaszeruj ugotowane muszle DELVERDE przygotowanym farszem.
- Wlej do żaroodpornego naczynia 1 puszkę pomidorów z ziołami COPPOLA, rozprowadź po powierzchni i ułóż nafaszerowany makaron.
- Posyp całość tartym parmezanem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz przez około 30 minut, aż ser się rozpuści i lekko zbrązowieje.
- Podawaj danie, posypane świeżą bazylią i parmezanem.
Smacznego!
KUP PRODUKTY: