Porcja na 2 osoby.
Produkty:
100g makaronu nitka SAM MILLS
100g papryki grillowanej LE PEPE
2 papryczki pepperoni LE PEPE
50ml oliwy BASSO SANSA
sól morska CUOR DI MARE (do smaku)
czarny pieprz (do smaku)
50g cukinii
1 mała cebula
3 jajka
1 łyżka gęstego jogurtu
szczypiorek (do posypania)
Przygotowanie:
1. Makaron SAM MILLS gotuj przez 3 minuty i odcedź na sito.
2. Następnie na lekko rozgrzaną patelnie wlej oliwę BASSO SANSA i podsmaż pokrojoną w kosteczkę cebulę i cukinie. Podsmażone składniki przełóż do miski.
3. Dodaj ugotowany makaron SAM MILLS, pokrojoną w większą kostkę paprykę grillowaną LE PEPE i roztrzepane 3 jajka. Dopraw solą morską CUOR DI MARE i czarnym pieprzem.
4. Tak przygotowaną masę wylej na rozgrzaną patelnie i smaż po 3 minuty z każdej ze stron.
5. Gotowy omlet przełóż na talerz i połóż na wierzch łyżkę gęstego jogurtu i papryczki pepperoni LE PEPE. 6. Całość posyp szczypiorkiem.
Smacznego!
KUP PRODUKTY: