Pieczona feta z warzywami i oliwkami

Produkty:

180g zielonych oliwek JOLCA
180g czarnych oliwek JOLCA
200g grissini GRISSITALIA
80g oliwy extra verine BASSO
200g sera feta
1 cukinia
1 czerwona cebula
1 papryka żółta
1 papryka czerwona
100g pomidorów cherry
świeża bazylia

Przygotowanie:

Na samym początku przygotuj warzywa.
1. Cukinie pokrój w plasterki, a cebulę i papryki w paseczki. Pokrojone warzywa przełóż do naczynia żaroodpornego i obficie przelej oliwą BASSO extra verine.

2. Dodaj zielone i czarne oliwki JOLCA. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj.

3. W środek połóż kostkę sera feta i ponownie skrop oliwą Basso.

4. Dodaj pomidorki cherry i zapiekaj przez około 30 minut w temperaturze 200C.


5. Przekąskę możesz podać na ciepło, ale też świetnie sprawdzi się na wynos.

* opcjonalnie możesz użyć chlebka pita, w towarzystwie sosu tzatziki.

Smacznego!