Porcja na 4 osoby.
Produkty:
1 słoik karczochów D`AMICO
½ słoika suszonych pomidorów D`AMICO
2 puszki pomidorów pelati COPPOLA
4 piersi z kurczaka
4 ząbki czosnku
sól CUOR DI MARE, pieprz (do smaku)
garść świeżej bazylii
Przygotowanie:
1. Umyj piersi z kurczaka pod strumieniem wody i oczyść je z błon. Następnie, przekrój grubszą stronę, tworząc kieszonkę, i dopraw mięso solą oraz pieprzem.
2. Pokrój suszone pomidory i karczochy D’AMICO, a także świeżą bazylię. Napełnij kieszonki kurczaka tym farszem.
3. W osobnym naczyniu przygotuj sos, dzieląc 2-3 części puszki pomidorów pelati COPPOLA. Wymieszaj je z rozgniecionym czosnkiem, dopraw solą i pieprzem.
4. Ułóż faszerowane piersi na głębszej blaszce i polej przygotowanym sosem pomidorowym.
5. Dodaj kilka listków świeżej bazylii i wstaw do rozgrzanego piekarnika.
6. Piec w temperaturze 180°C przez 40 minut.
7. Gotowe danie powinno być smaczne i aromatyczne!
Smacznego!
KUP PRODUKTY:
-
Sól jodowana morska solniczka 250 g Cuor di Mare8.39 zł
-
Pomidory Pelati 400g Coppola7.69 zł
-
Promocja Produkt w promocjiPomidory suszone na słońcu w oleju słonecznikowym 280g D’Amico
14.99 złOriginal price was: 14.99 zł.10.49 złCurrent price is: 10.49 zł.Poprzednia najniższa cena: 10.49 zł.
-
Promocja Produkt w promocjiKarczochy alla Rustica w oleju słonecznikowym 280g D’Amico
18.09 złOriginal price was: 18.09 zł.14.45 złCurrent price is: 14.45 zł.Poprzednia najniższa cena: 14.45 zł.