Sałatka z fasolką i malinami

Produkty:
4 łyżki oliwy extra vergine BASSO
sól morska CUOR DI MARE (do smaku)
1 łyżka solu z cytryn LUMI
100g fasolki szparagowej
100g świeżego szpinaku
250g malin
100g orzechów włoskich
2 łyżki masła
2 łyżki miodu
2 łyżki musztardy
pieprz (do smaku)

Przygotowanie:

Szpinak i fasolkę i dokładnie umyj i osusz na papierowym ręczniku.
Fasolkę przekrój na mniejsze kawałki i przesmaż na maśle, doprawiając do smaku solą morską CUOR DI MARE i świeżo mielonym pieprzem. Odstaw do wystygnięcia.

W malej miseczce przygotuj sos.
4 łyżki oliwy BASSO wymieszaj z 2 łyżkami miodu i musztardy, dodaj 1 łyżkę soku z cytryn LUMI.
Dopraw do smaku solą morską CUOR DI MARE i świeżo mielonym pieprzem.
Całość energicznie wymieszaj.

Do oddzielnego naczynia przełóż liście szpinaku, maliny, wystudzoną fasolkę i sprażone włoskie orzechy. Całość polej przygotowanym wcześniej sosem i delikatnie wymieszaj.

Smacznego!