Porcja na 4 osoby.
Produkty:
200g tuńczyka w oliwie DI ALBA
400g spaghetti bucatini CORTICELLA
200g śmietany 18% (słodkiej)
2 ząbki czosnku
1 cebula
sól morska CUOR DI MARE
czarny pieprz (świeżo mielony)
szczypiorek (do posypania)
Przygotowanie:
- W osolonej wodzie ugotuj makaron spaghetti bucatini CORTICELLA, a następnie odcedź na sicie.
- Na lekko podgrzaną patelnię wlej 2 łyżki oliwy z tuńczyka DI ALBA i delikatnie podsmaż posiekany czosnek i cebulę.
- Dodaj pokrojonego w dużą kostkę tuńczyka DI ALBA, i podsmaż chwilę razem.
- Następnie dodaj śmietanę i wcześniej ugotowany makaron spaghetti bucatini CORTICELLA.
- Dopraw do smaku solą morską CUOR DI MARE i świeżo mielonym pieprzem.
- Skończone danie posyp posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!
KUP PRODUKTY: