Toskańska zupa fasolowa

Porcja na 6 osób.

Produkty:

2 puszki pomidorów krojonych COPPOLA
1 puszka fasoli białej COPPOLA
70ml oliwy BASSO SANSA
sól morska CUOR DI MARE (do smaku)
200g świeżego szpinaku
2szt. cebuli
2-3 łodygi selera naciowego
400g kapusty
2 ząbki czosnku
2L wody
 2 łyżeczki suszonego rozmarynu
2 listki laurowe
bagietka (do podania)

Przygotowanie:

1. Cebulę i czosnek posiekaj w kosteczkę i podsmaż na oliwie BASSO SANSA.

2. Dodaj świeży szpinak, podduś chwilę razem i dodaj poszatkowaną kapustę i seler naciowy.

3. Podduś raz jeszcze, dodaj pomidory krojone COPPOLA i wodę. Zagotuj razem, dodaj białą fasolę COPPOLA.

4.Dopraw do smaku solą morską CUOR DI MARE, pieprzem i rozmarynem.

5. Całość gotuj na małym ogniu, do momentu aż warzywa lekko zmiękną (nie rozgotuj)

6. Gotową zupę podawaj z grzankami.

Smacznego!

KUP PRODUKTY: