...

Produkty:
4 łyżki oliwy BASSO SANSA
100ml syropu klonowego SOWELL
1-2 papryczki DELICIAS
1/3 łyżeczki soli morskiej CUOR DI MARE
3 ząbki czosnku
1 łyżeczka słodkiej papryki 
500g piersi z kurczaka
2-3 czerwone cebule

Przygotowanie:
Zacznij od przygotowania marynaty, w misce wymieszaj oliwę BASSO SANSA, syrop klonowy SOWELL, dodaj posiekane 1-2 papryczki DELICIAS i przeciśnięte przez praskę 3 ząbki czosnku, słodką paprykę i sól morską CUOR DI MARE.
Pierś z kurczaka pokrój w kostkę ok. 2cm., przełóż do marynaty i schowaj do lodówki na ok. 30 minut.
Czerwoną cebulę pokrój w ćwiartki i podziel na oddzielne płaty.
Zamarynowane mięso nadziewaj na patyk, na przemian z celubą.
Zacznij grillować, polewając od czasu do czasu pozostałą marynatą.


Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *