Produkty:
400g makaronu penne DIVELLA
1 łyżka oliwy extra vergine BASSO
1 łyżka soku z cytryny BASSO
200g serka wiejskiego
1szt. dojrzałego awokado
Sól, pieprz (do smaku)
Szczypiorek
Przygotowanie:
- Makaron DIVELLA ugotuj w osolonej wodzie, odcedź na sito i przelej oliwą BASSO. Odstaw do wystygnięcia.
- Serek wiejski, przełóż do wysokiego naczynia i dodaj pokrojone w mniejsze kawałki awokado.
- Zmiksuj na gładką masę i dopraw do smaku solą morską CUOR DI MARE, świeżo mielonym pieprzem i sokiem z cytryny BASSO.
- Dodaj ugotowany i przestudzony makaron penne DIVELLA, wymieszaj razem i posyp posiekanym szczypiorkiem.
Tak przygotowaną przekąskę możesz zabrać do pracy, lub w podróż.
Świetnie sprawdzi się też jako drugie śniadanie.
Smacznego!