Porcja na 4 osoby
Produkty:
200g suszonych pomidorów D`AMICO
2 łyżki octu balsamicznego MONARI FEDERZONI
4-6 papryczek piri-piri DELICIAS
10 filetów śledziowych
4 łyżki musztardy francuskiej
1 cebula
pęczek szczypiorku
świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
1.Na początek trzeba zająć się wymoczeniem śledzi, by pozbyć się nadmiaru soli.
W tym celu włóż je do zimnej wody, na kilka godzin. Pamiętaj by wodę zmienić kilkukrotnie.
Następnie osusz śledzie i pokrój je na mniejsze kawałki.
2. Przełóż do miseczki i dodaj, musztardę, pokrojone papryczki piri-piri DELICIAS i świeżo mielony pieprz.
Całość wymieszaj razem.
3. Dodaj pokrojone w paseczki, cebulę i suszone pomidory D`AMICO.
4. Przypraw octem balsamicznym i całość przełóż do słoika.
5. Zalej olejem z suszonych pomidorów, zakręć słoik i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
6. Gotowe śledzie podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem.
* śledzie możesz przechowywać w lodówce do 5 dni.