Porcja na 4 osoby
Produkty:
200g suszonych pomidorów D`AMICO
2 łyżki octu balsamicznego MONARI FEDERZONI
4-6 papryczek piri-piri DELICIAS
10 filetów śledziowych
4 łyżki musztardy francuskiej
1 cebula
pęczek szczypiorku
świeżo mielony pieprz
Przygotowanie:
1.Na początek trzeba zająć się wymoczeniem śledzi, by pozbyć się nadmiaru soli.
W tym celu włóż je do zimnej wody, na kilka godzin. Pamiętaj by wodę zmienić kilkukrotnie.
Następnie osusz śledzie i pokrój je na mniejsze kawałki.
2. Przełóż do miseczki i dodaj, musztardę, pokrojone papryczki piri-piri DELICIAS i świeżo mielony pieprz.
Całość wymieszaj razem.
3. Dodaj pokrojone w paseczki, cebulę i suszone pomidory D`AMICO.
4. Przypraw octem balsamicznym i całość przełóż do słoika.
5. Zalej olejem z suszonych pomidorów, zakręć słoik i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
6. Gotowe śledzie podawaj posypane posiekanym szczypiorkiem.
* śledzie możesz przechowywać w lodówce do 5 dni.
-
Papryczki piri-piri pikantne 100 g Delicias Agrucapers5.99 zł
-
Promocja Produkt w promocjiPomidory suszone na słońcu w oleju słonecznikowym 280g D’Amico
14.99 złOriginal price was: 14.99 zł.10.49 złCurrent price is: 10.49 zł.Poprzednia najniższa cena: 10.49 zł.
-
Ocet balsamiczny z Modeny Argento 6% 250 ml Monari Federzoni18.19 zł