Spaghetti z tuńczykiem

Porcja na 4 osoby.

Produkty:

200g tuńczyka w oliwie DI ALBA
400g  spaghetti bucatini CORTICELLA
200g śmietany 18% (słodkiej)
2 ząbki czosnku
1 cebula
sól morska CUOR DI MARE
czarny pieprz (świeżo mielony)
szczypiorek (do posypania)

Przygotowanie:

  1. W osolonej wodzie ugotuj makaron spaghetti bucatini CORTICELLA, a następnie odcedź na sicie.
  2. Na lekko podgrzaną patelnię wlej 2 łyżki oliwy z tuńczyka DI ALBA i delikatnie podsmaż posiekany czosnek i cebulę.
  3. Dodaj pokrojonego w dużą kostkę tuńczyka DI ALBA, i podsmaż chwilę razem.
  4. Następnie dodaj śmietanę i wcześniej ugotowany makaron spaghetti bucatini CORTICELLA.
  5. Dopraw do smaku solą morską CUOR DI MARE i świeżo mielonym pieprzem.
  6. Skończone danie posyp posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego!

KUP PRODUKTY: