Pierś z kurczaka zapiekana w pomidorach

Porcja na 4 osoby.

Produkty:

1 słoik karczochów D`AMICO
½ słoika suszonych pomidorów D`AMICO
2 puszki pomidorów pelati COPPOLA
4 piersi z kurczaka
4 ząbki czosnku
sól CUOR DI MARE, pieprz (do smaku)
garść świeżej bazylii

Przygotowanie:

1. Umyj piersi z kurczaka pod strumieniem wody i oczyść je z błon. Następnie, przekrój grubszą stronę, tworząc kieszonkę, i dopraw mięso solą oraz pieprzem.

2. Pokrój suszone pomidory i karczochy D’AMICO, a także świeżą bazylię. Napełnij kieszonki kurczaka tym farszem.

3. W osobnym naczyniu przygotuj sos, dzieląc 2-3 części puszki pomidorów pelati COPPOLA. Wymieszaj je z rozgniecionym czosnkiem, dopraw solą i pieprzem.

4. Ułóż faszerowane piersi na głębszej blaszce i polej przygotowanym sosem pomidorowym.

5. Dodaj kilka listków świeżej bazylii i wstaw do rozgrzanego piekarnika.

6. Piec w temperaturze 180°C przez 40 minut.

7. Gotowe danie powinno być smaczne i aromatyczne!

Smacznego!

KUP PRODUKTY: