Porcja na 4 osoby.
Produkty:
1 słoik karczochów D`AMICO
½ słoika suszonych pomidorów D`AMICO
2 puszki pomidorów pelati COPPOLA
4 piersi z kurczaka
4 ząbki czosnku
sól CUOR DI MARE, pieprz (do smaku)
garść świeżej bazylii
Przygotowanie:
1. Umyj piersi z kurczaka pod strumieniem wody i oczyść je z błon. Następnie, przekrój grubszą stronę, tworząc kieszonkę, i dopraw mięso solą oraz pieprzem.
2. Pokrój suszone pomidory i karczochy D’AMICO, a także świeżą bazylię. Napełnij kieszonki kurczaka tym farszem.
3. W osobnym naczyniu przygotuj sos, dzieląc 2-3 części puszki pomidorów pelati COPPOLA. Wymieszaj je z rozgniecionym czosnkiem, dopraw solą i pieprzem.
4. Ułóż faszerowane piersi na głębszej blaszce i polej przygotowanym sosem pomidorowym.
5. Dodaj kilka listków świeżej bazylii i wstaw do rozgrzanego piekarnika.
6. Piec w temperaturze 180°C przez 40 minut.
7. Gotowe danie powinno być smaczne i aromatyczne!
Smacznego!
KUP PRODUKTY:
-
Promocja Produkt w promocjiSól jodowana morska solniczka 250 g Cuor di Mare
8.39 zł6.69 złPoprzednia najniższa cena: 6.69 zł.
-
Pomidory Pelati 400g Coppola5.69 zł
-
Pomidory suszone na słońcu w oleju słonecznikowym 280g D’Amico14.99 zł
-
Karczochy alla Rustica w oleju słonecznikowym 280g D’Amico18.09 zł