Biała kiełbasa zapiekana w sosie chrzanowym

Produkty:

200g chrzanu tartego SYMBOL SMAKU
2 łyżki oleju słonecznikowym z dodatkiem 20% oliwy extra vergine BASSO
sól morska CUOR DI MARE (do smaku)
2 szt. białej cebuli
2 szt. ząbka czosnku
1 łyżeczka majeranku
300ml. śmietany 18% (słodka)
6szt. białej kiełbasy

Przygotowanie:

  1. Cebulę obierz ze skórki i pokrój w drobne piórka, a czosnek posiekaj w drobną kosteczkę.
  2. Następnie podduś wszystko na oleju słonecznikowym z dodatkiem 20% oliwy extra vergine BASSO.
  3. Dodaj chrzan tarty SYMBOL SMAKU i śmietan. Dopraw do smaku, solą morską CUOR DI MARE, czarnym pieprzem i odrobiną majeranku.
  4. Całość lekko odparuj i przelej do nie dużego naczynia żaroodpornego.
  5. Na wierzch połóż białą kiełbasę i zapiekaj w piecu rozgrzanym do 180C przez ok. 35-40 minut.

Smacznego!