Produkty:
200ml. oleju słonecznikowo-sojowego BASSO
180g. cukru trzcinowego z MAURITIUSA
50ml. soku z cytryn BASSO
200g. mąki DIVELLA
4 jajka
1 łyżka cukru wanilinowego
100g. mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
tarta skórka z jednej cytryny
Forma do pieczenia babki
Przygotowanie:
- Pogrzej lekko olej słonecznikowo-sojowego BASSO i dodaj skórkę cytrynową i sok z cytryny BASSO.
- W oddzielnym naczyniu, ubij jajka z cukrem trzcinowym z MAURITIUSA na puszystą masę.
- Pod koniec ubijania dodaj cukier wanilinowy.
- Do ubitej masy dodaj, mąkę DIVELLA, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia.
I wymieszaj na gładką masę. Wlej przygotowany wcześniej (ostudzony) olej BASSO, wymieszaj razem. - Tak przygotowaną masę, przelej do formy na babkę i piecz przez ok. 45min. w temperaturze 170C.
- sprawdź ciasto za pomocą długiej wykałaczki, gdy patyczek jest suchy, ciasto jest gotowe.
- Po upieczeniu wystaw ciasto do wystygnięcia i posyp cukrem pudrem lub oblej lukrem.
Smacznego!
-
Cukier trzcinowy z Mauritiusa sypki 500 g Tropical Cubes9.49 zł
-
Mąka do pizzy typ „00” 1 kg Divella8.39 zł
-
Promocja Produkt w promocjiOlej słonecznikowo-sojowy do smażenia Fritto 1l Basso
18.09 zł15.39 złPoprzednia najniższa cena: 15.39 zł.